Internet a virtuální svět


Skvělá dostupnost

Pokrytí internetu po celém světě je slušné, přičemž Česká republika v procentu připojených domácností na tuto síť není nijak pozadu. Tato síť se stala běžnou součástí i běžných lidí. Je to z toho důvodu, že se na ni velmi snadno napojíme a čeká na nás dalo by se říct nekonečné množství obsahu, protože stále přibývá nový. I takový pouhý u té této vyhledávač nám umožňuje se dostat ke všem možným informacím z různých oborů. Samozřejmě všechny nemusí být pravdivé, takže je dobré si ověřovat fakta a zdroje ověřovat.

natáčení videa

Velkým médiem jsou rozhodně sociální sítě, kde si můžeme založit profil zdarma a sdílet obsah s ostatními uživateli. Až na dodržování jistých pravidel dané platformy tu nejsme nijak omezování, a proto i díky svobodě je tu tolik možností a můžeme třeba vyjádřit svůj názor, ať už je jakýkoliv. Přes internet také můžeme vydělávat, protože možnosti tu jsou ale ne vždy se nám to skutečně povede.

Audiovizuální tvorba

Formáty obsahu tu jsou různé, přičemž jedním z nejčastějších jsou videa, takže se tu bavíme o příponě MP4. Dnes je dát na inzerent video velmi snadné, protože stačí vzít mobilní telefon, na který jej natočíme, připojíme se na internet a můžeme třeba umístit na sociální síť. I když kvalitní videa mají už nějakou velikost, tak tu nejsme nijak významně prostorem omezování.

editace videa

Rozhodně nesmíme vynechat ani YouTube, protože to patří mezi největší společnosti, které se zabývají sdílení videí. Popularita je tu také díky tomu, že každý si může založit účet zcela zdarma a nahrávat na něj. Funguje tu velmi dobře systém reklamy, který si zaplatí firmy, aby se jejich reklama doporučovala cílové skupině uživatelů. Kdybychom si chtěli z této platformy či jiného koutu internetu stáhnout video zdarma, tak to není žádný problém, protože je tu web download video, který nám zajistí stažení zdarma, bez zadávání osobních údajů a bez zbytečných průtahů.